Gedragscode, aanstellingsbeleid, vertrouwenspersoon

Onze vrijwilligers houden zich aan de gedragscode van Scouting Nederland. Deze gedragscode is te vinden via deze link.

Daarnaast hebben we een aanstellingsbeleid. Deze is te vinden via deze link.

Tot slot is onze vetrouwenspersoon Manon Sluijter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).  

 

5-7 jaar: Bevers

Bevers zijn jongens en meisjes van 5 en 6 jaar.

De jongste speltak, de bevers, is het laatste van alle speltakken ontstaan; bij onze groep in 1990. De speelwereld ligt bij huize Hotsietonia, waar ze op bezoek zijn bij de hoofdbewoner 'Lange Doener'. Allerlei figuren helpen daar mee om telkens spannende avonturen te beleven of leuke dingen te maken.

Er wordt veel geknutseld bij de bevers, en soms wordt er voorgelezen. En bij mooi weer gaan we een boswandeling maken, soms zelfs een speurtocht. Bevers gaan nog niet op zomerkamp, maar blijven een nacht logeren in het clubhuis.

7-11 jaar: Welpen

Welpen zijn jonge wolfjes (jongens en meisjes van ongeveer 7-11 jaar) en dat is in hun spel soms goed te horen aan de herrie. De welpen spelen in de jungle, met verschillende dieren zoals Akela, Baloe, Hathi en Ka. Natuurlijk gaat dat op een speelse en leuke manier.

Alles vindt zijn hoogtepunt in het zomerkamp, dat altijd in het weekend van Hemelvaart valt. Er zijn echter nog meer activiteiten die opvallen: samen met alle groepen uit de regio doen we mee aan de BP-wandeltocht en ook een speciale speldag voor welpen is de moeite waard.

11-15 jaar: Scouts

Scouts zijn jongens en meisjes van 11 t/m 14 jaar. Wat doen scouts zoal? Wat dacht je van kamperen, een tocht (hike) met een overnachting, hout hakken en het maken van een kampvuur, vlotvaren, pionieren en nachtelijke bosspelen.

Scouts gaan ook vaak op kamp. We gaan elk jaar met zijn allen op Pinksterkamp. Op het Pinksterkamp in Nunspeet (Pikanu) komen we ook allerlei andere scouts tegen en is het altijd beregezellig.

Naar buiten! Trek de deur achter je dicht en ga de wereld verkennen. Koken op je eigen vuurtje. Sta op je eigen benen. Ontwikkel je eigen mening. Bij de Scouts wordt actie van je verwacht.

15-18 jaar: Explorers

Bij de explorers werken jongens en meisjes samen. Ze zijn ongeveer 15 tot 18 jaar. Er zijn geen subgroepen meer en er is ook geen leiding. Die noemen zich hier begeleiders. De explorers organiseren in toenemende mate hun eigen programma's. De begeleiders helpen hen daarbij en motiveren ze. Een van ons heeft elke zaterdag een programma voorbereid, waar we enthousiast aan meedoen.

Omdat onze kampen ons wat verder weg voeren is er ook wat meer geld nodig, dat we soms in speciale acties proberen bij elkaar te krijgen. Daardoor schuiven programma's soms op of vallen in het water.

Ook wordt wel eens gevraagd om mee te helpen bij andere speltakken als daar voor een groot spel of ziekte leiding extra nodig is.

Zoals je ziet, ...veel afwisseling.

18-21 jaar: Roverscouts

De Roverscouts, ook wel stam genoemd, is een groep meiden en jongens van 18 jaar en ouder, die meestal op vrijdagavond samenkomen en leuke dingen ondernemen.

Ook gaan ze wel eens aan de slag om het terrein en de gebouwen te onderhouden. Bijna alle stamleden zijn ook actief als leiding binnen onze groep.

Dus, ben jij 18 jaar en ouder en

  • heb je zin in avontuur
  • draai jij je hand niet om voor organiseren
  • houd je van een vakantie in het buitenland
  • ben je wel een beetje sportief
  • houd je van feesten
  • houd je van klussen
  • heb je op zaterdag niets anders te doen dan uitslapen